Evenementensector wil testevenementen door laten gaan in januari: #theshowmustgoon!

0

Vanavond vindt de volgende persconferentie plaats en de verwachting is dat er geen versoepelingen gaan komen. De evenementensector hoopt echter wel op meer duidelijk over het begin van volgend jaar. Want zij willen graag starten met testevenementen in januari. Op NU.nl wordt gereageerd door de branche.

Het is op het moment vooral de onduidelijkheid waar de evenementensector vanaf wil: “We willen dat de politiek zich realiseert dat evenementen in het voorjaar en de zomer van 2021 niet door zullen gaan als er op korte termijn geen toezeggingen worden gedaan en er geen stappen worden gezet,” aldus Jolanda Jansen van de Alliantie van Evenementenbouwers. Zij willen in januari starten met testevenementen waarbij theaters en bioscopen weer meer bezoekers mogen ontvangen en er ook meer bezoekers zijn toegestaan bij congressen en voetbalwedstrijd.

Oproep voor de testevenementen

In dit kader deed de branche gisteren een oproep gekomen op radio, televisie, sociale media en op gebouwen van evenementenlocaties. Hierbij werd het liedje The show must go on van Queen uitgevoerd door het Metropole Orkest en DI-RECT zanger Marcel van Veenendaal. Riemer Rijpkema van EventPlatform legt uit dat zonder de testevenementen de evenementenbranche misschien nog anderhalf tot twee jaar niet kan werken: “Tel daarbij de afbouw van steunmaatregelen, de beperkingen op Tozo en TVL en een Garantiefonds dat nog in ontwikkeling is op, en dan begrijp je dat het al lang vijf over twaalf is geweest. En begrijp je dat het water ver over de lippen staat en de branche, opnieuw, alarm slaat.”

Metropole Orkest en Marcel Veenendaal – The Show Must Go On (ft. ZO! Gospel Choir)

In gesprek met de overheid

In november is al toegezegd dat de testevenementen kunnen plaatsvinden wanner het risiconiveau gedaald is naar waakzaam. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan is nog niet definitief besloten. En met de huidige coronacijfers is het onduidelijk of dit risiconiveau nog wel gaat dalen voor half januari. Een woordvoeder van het ministerie van Economische Zaken laat NU.nl weten: “Er is ook aangegeven dat we hierbij altijd afhankelijk zijn van de ontwikkeling van het virus. Ik kan verder niet vooruitlopen op verdere besluitvorming van het kabinet over de coronamaatregelen op dinsdag 8 december.”

Bron: NU.nl

Share.