Donderdag gaan de theaters weer open

0

Twee weken geleden moesten onder andere de theaters weer helemaal dicht om de oplopende coronacijfers snel af te remmen. Deze maatregelen lopen komende woensdag af en dat betekent dat de theaters weer open mogen.

Er werd tijdens de vorige persconferentie al gemeld dat de extra coronamaatregelen sowieso zouden worden teruggedraaid na twee weken. Premier Rutte benadrukte dit afgelopen vrijdag nogmaals tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad. Dit staat nog los van de kant die de cijfers opgaan, al zouden er wel nieuwe maatregelen kunnen worden afgekondigd morgenavond. Maar aangezien de coronacijfers de afgelopen week zijn gedaald, is de verwachting dat de theaters de deuren weer mogen openen.

Nog steeds maar 30 bezoekers

We gaan donderdag dus terug naar de situatie van voor twee weken geleden. Dat betekent dat er wel nog steeds maar maximaal 30 bezoekers het theater in mogen. Voor veel theaters zal het dus helaas nog steeds niet mogelijk te zijn om de deuren open te houden. De kans bestaat dat grotere theaters besluiten de deuren pas weer te openen in 2021.

Share.