Albert Verlinde mijdt zijn lege theaters: “Kom ik daar, dan voel ik pas echt de pijn”

0

Albert Verlinde komt het liefst zo weinig mogelijk in zijn eigen theaters. Teveel herinnert hem aan het plotseling stilvallen van zijn succesvolle producties.

“Kom ik daar, dan voel ik pas echt de pijn,” zo vertelt algemeen directeur Albert Verlinde aan het AD. Alles herinnert hem aan hoe mooi het theaterseizoen had kunnen zijn, als het coronavirus geen roet in het eten had gegooid. Zo staat in het Beatrix Theater het decor van de musical Tina nog op het podium. Wel heeft hij de clip Heroes bijgewoond in het DeLaMarTheater, die werd ingezongen door de cast van de David Bowie-musical Lazarus. “Zag ik daar Thomas Cammaert alleen op het podium staan te zingen voor een lege zaal. Dat is heel emotioneel. Dan vraag je je af: wat is hier gebeurd?” Door de coronacrisis kwam er voorlopig een eind aan de succesvolle producties van Stage Entertainment. De musicals Tina en Anastasia draaide net en de musical Lazarus stond op het punt rond te touren.

Spannende tijd voor personeel

Verlinde praat zijn personeel wekelijks bij. Het is een spannende tijd voor vele mensen die voor het bedrijf werken, maar gelukkig heeft Stage Entertainment een spaarpotje opgebouwd na eerdere succesvolle jaren. Ook werkt Stage veel samen met andere entertainmentbedrijven, waardoor ze de problemen makkelijker het hoofd kunnen bieden en samen een sterk geluid richting politiek kunnen geven.

Albert Verlinde blijft positief

Naast het Scheveningse AFAS Circus Theater en het Beatrix Theater in Utrecht is Stage Entertainment in veel andere landen actief. Zo moest het theater in Italië al eerder haar deuren sluiten vanwege de coronamaatregelen. Ondanks alle beperkingen ziet Verlinde het positief in. Zo voorziet hij dat de halve bezetting van de theaterzaal in gebruik kan worden genomen. “We willen in de zalen een rij vrij houden en een rij vullen met behulp van tussenschotten, zodat je met je eigen groepje naar een voorstelling kunt.” Verlinde is voorzichtig met vooruit kijken, maar denkt op zijn vroegst in maart de producties weer te kunnen opvoeren.

Share.